Vorbe

WP_20160412_066

Două stânci, cuprinse de curiozitate, au început într-o zi să-și vorbească, dorind să afle cum e să fii om.

-Bună dimineața, stâncă!

-Bună dimineața!

-Îmi pare că vorbele sunt interesante, cuvintele fac un fel de bucurie în tocmai miezul meu. Aproape că le-aș spune cântec.

-Așa e, vocile noastre se aud ca un instrument.

Pe când se delectau ele vorbindu-și, glumind și încercând să cânte, marea, cea lângă care ele existau de aproape o veșnicie întreagă, le mângâia cu valuri, le curăța și le împodobea cu voaluri albe, spumoase. Deși le înțelegea conversația, marea prefera să nu intervină, nicicând nu o făcea, deși câteodată, era foarte tentată să le răspundă în grai omenesc oamenilor, în special când nu-și lăsau grijile și furiile la mal și i se vârau în suflet ca și cu bocancii murdari. Le-ar fi spus să se lase de apa ei curățați și să se bucure. Le-ar fi spus să privească cum cerul se colorează după sufletul omului dar și după sufletul mării. Iar pentru că marea are mai multă transparență, cerul seamănă mai des cu ea decât cu omul, dar omul îi poate semăna mării dacă se lasă în voie, să simtă.

Cuvintele însă îi păreau ei prea multe, așa că, încă o dată, a tăcut. Și a lăsat stâncilor joaca cuvintelor și mirarea de a se asculta. Și și-a văzut, cuminte, de albastrul ei, de valuri, de încremenită, permanentă schimbare. A preferat să lase stâncilor și omului impresia că prea puțin înțelege. Să fi făcut altfel ar fi fost nevoită să le explice și lor nemurirea. Cum să faci asta în cuvinte?

Mai bine se simte, se trăiește, se transmite, de la suflet la suflet.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

The Midnight Frenzy

Believe me, I'm lying

%d blogeri au apreciat asta: